Spinner

Документ се учитава

ВИШЕР

Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија

Београд

Драган Новковић

Образовање

  • Докторске студије: , []
  • Магистарске студије: Електротехнички факултет Универзитета у Београду, []
  • Основне академске студије: Електротехнички факултет Универзитета у Београду, []

Биографија

Општи подаци:

Рођен 29. марта 1972. године у Београду.


Након завршене Математичке гимназије, дипломирао и магистрирао код ментора проф.др Миомира Мијића на Електротехничком факултету у Београду, из области техничке акустике.


Докторску дисертацију одбранио на Факултету техничких наука у Новом Саду код ментора проф.др Илије Ћосића, из области издизања ефикасности наставног процеса на високошколским институцијама техничко-технолошког профила.


Ожењен, отац двоје деце пубертетског узраста.


Радни ангажман:

Директор приватног предузећа "Куб", од 1993.- 2001. године.


На СП Аудио и видео технологије запослен од самог почетка његовог функционисања школске 2001/2002. године. Прошавши кроз сва наставна звања, од стручног сарадника, преко асистента и предавача, од 2016. године се налази у звању професора струковних студија.


Оснивач аудио студија СП АВТ и његов руководилац.


Држао наставу у различитим облицима и у различитим временским тренуцима из следећих предмета: Електроакустика, Аудио техника, МИДИ и синтеза звука, Акустички дизајн просторија, Студијска аудиотехника, Снимање звука, Дизајн звучне слике, Озвучавање, Музичка продукција и Примењена акустика.
Тренутно држи наставу из предмета Електроакустика, МИДИ и синтеза звука, Студијска аудиотехника, Акустички дизајн просторија, Озвучавање, Музичка продукција и Аудио уређаји и системи.


Ваннаставне активности:

Више од 20 година се бави студијским радом и остварује интензивну сарадњу са великим бројем уметника, у својству сниматеља звука/продуцента.
Озвучио је преко 200 концерата у својству главног инжењера звука.


Пројектовао је преко 50 студијских и концертних простора у нашој земљи и иностранству.


Техничка реализација више уметничких изложби и инсталација. Коаутор музејске поставке под називом "Акустика сакралних објеката средњовековне Србије" у продукцији Музеја науке и технике из Београда.


Активан је на пољу осмишљавања и вођења међународних пројеката у областима високог школства, науке и културе.


Иницијатор међународног пројекта Квантна Музика.


Бави се иноваторским радом на пољу аудио-технике кроз истраживање и развој технологија звучника са дистрибуираним модовима, МИДИ конверзије физичких параметара акустичко-механичких система (акустичких музичких инструмената).


Бави се популаризацијом науке. Аутор више новинских чланака и ТВ емисија. Активан као гостујућу предавач са низом одржаних предавања у неколико евроспких и азијских земаља.


Свира гитару више од 30 година, члан више бивших и активних вокално-инструменталних ансамбала у Србији и иностранству: Обдукција, Lima Pereira, Нежни Далибор, Бицикл, The Wedderz и Ах, Ахилеј.

Референце

др Драган Новковић слика

др Драган Новковић

Kабинет: 502

Eлектронска пошта: dragan.novkovic@viser.edu.rs

Консултације
  • Понедељак: 18h-19h
  • Среда: 14h-15h
  • Четвртак: 17h-18h
Предмети
© 2019 Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија, Београд
Војводе Степе 283, office@viser.edu.rs, +381 11 2471 099