Spinner

Документ се учитава

АТУСС

ВИШЕР

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд

Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства

ECDL тест центар

Од априла 2008. године Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија постала је овлашћени тест центар за добијање ECDL (European Computer Driving Licence) сертификата.

Oд  децембра 2021. године овлашћени ЕЦДЛ тест центар је Академија техничко-уметничких струковних студија Београд, Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства.

Носилац овог сертификата у потпуности је компетентан за коришћење персоналног рачунара и основних програмских апликација. Сви заинтересовани кандидати (наши студенти, запослени, као и сви други заинтересовани) могу пријавити и полагати тестове за добијање ECDL сертификата у нашем тест центру.

ECDL програм помаже како онима који траже посао, тако и онима који га нуде, дефинисањем међународно признатих стандарда познавања рада на рачунару. Концепцијом ECDL програма спроводи се глобална иницијатива JISA – Јединственог Информатичког Савеза (национални носилац ECDL лиценце за Србију и Црну Гору) са циљем ширења информатичке писмености, што је услов за улазак у информатичко друштво.

ECDL програм је намењен свима који желе да се образују или потврде своја знања у области информационих технологија. ECDL је тест практичних вештина коришћења рачунара. Укључивање у сертификациони програм омогућава квалитетније обављање свакодневних радних задатака и лакше запошљавање у земљи и иностранству.

Како до ECDL сертификата?

Наш Тест центар омогућава тестирања применом најновије Интернет технологије.
Најефикаснији начин да дођете до ECDL сертификата: www.ecdltest.rs.
Тестирањем и учењем на Интернету уштедићете себи време и новац.

Преглед ЕЦДЛ курсева као и ценовник услуга можете преузети ОВДЕ.

Да би кандидати добили право на коришћење ЕЦДЛ материјала, као и полагање ЕЦДЛ модула и издавање ЕЦДЛ индекса и сертификата кандидати морају прво извршити уплату на жиро рачун Школе број 840-2119666-62 са позивом на број 1-29-08. Сви кандидати доносе уплатницу на увид.

Овлашћени тест испитивачи:

Повољности за студенте одсека ВИШЕРА:

Студенти одсека ВИШЕР који су положили предмет „Апликативни софтвер“ (тестове из Ворда, Ексела и Повер Поинта и Интернета) са оценом 8, 9 или 10 могу аплицирати за ецдл индекс и сертификат уплатом за ЕЦДЛ основни ниво (ECDL BASE) који обухвата четири модула и сертификат.

Преузимање ECDL сертификата и индекса одржаће се у петак, 22. септембра 2023. године, од 11.00 часова (сала 406). Детаљне информације се налазе у оквиру Moodle-a, страница предмета Апликативни софтвер, линк Обавештења.


Више информација, пријаве и контакт:

© 2024 Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства, Београд
Војводе Степе 283, office@viser.edu.rs, +381 11 2471 099
Радно време: Понедељак - Петак 09:00-17:00