Spinner

Документ се учитава

АТУСС

ВИШЕР

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд

Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства

ECDL тест центар

Од априла 2008. године Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија постала је овлашћени тест центар за добијање ECDL (European Computer Driving Licence) сертификата. Носилац овог сертификата у потпуности је компетентан за коришћење персоналног рачунара и основних програмских апликација. Сви заинтересовани кандидати (наши студенти, запослени, као и сви други заинтересовани) могу пријавити и полагати тестове за добијање ECDL сертификата у нашем тест центру.

ECDL програм помаже како онима који траже посао, тако и онима који га нуде, дефинисањем међународно признатих стандарда познавања рада на рачунару. Концепцијом ECDL програма спроводи се глобална иницијатива JISA – Јединственог Информатичког Савеза (национални носилац ECDL лиценце за Србију и Црну Гору) са циљем ширења информатичке писмености, што је услов за улазак у информатичко друштво.

ECDL програм је намењен свима који желе да се образују или потврде своја знања у области информационих технологија. ECDL је тест практичних вештина коришћења рачунара. Укључивање у сертификациони програм омогућава квалитетније обављање свакодневних радних задатака и лакше запошљавање у земљи и иностранству.

Како до ECDL сертификата?

Наш Тест центар омогућава тестирања применом најновије Интернет технологије.
Најефикаснији начин да дођете до ECDL сертификата: www.ecdltest.rs.
Тестирањем и учењем на Интернету уштедићете себи време и новац.
Корисници on-line курсева могу учити сопственим темпом са посла, од куће, или са било ког места где имају Интернет конекцију.
Више од 90% корисника on-line припреме полаже испите у првом покушају.
Коришћење курсева није услов за полагање тестова. Ако кандидат има тражена знања, може да се пријави за тестирање.
Припрема и полагање испита се спроводе по најновијем наставном програму ECDL Syllabus 5.0.

Постоје два нивоа знања, односно два индекса, за које се добија ECDL сертификат :

  • ECDL Standard - Core индекс (свих 7 модула),
  • ECDL Start индекс (4 модула по избору)

Ценовник:

Индекс и сертификат (Студенти Високе школе електротехнике и рачунарства струковних студија плаћају цену индекса и сертификата умањену за 25%)

  • за Core ECDL лиценцу.............................37€ (за 7 модула),
  • за Start ECDL лиценцу.............................30€ (за 4 модула).

Коришћење on-line курсева:

  • Пакет са 7 модула...................................11200 динара,
  • Пакет са 4 модула...................................7000 динара.

Тестирање

  • Цена тестирања по 1 модулу..................10€ (може се уплатити непосредно пред тестирање)

На све наведене цене се обрачунава ПДВ у износу од 20%. За цене које су изражене у еурима плаћање се врши у динарској противвредности по продајном курсу Народне банке Србије на дан уплате.Да би добили право на коришћење on-line курсева, кандидати морају прво извршити уплату на жиро рачун Школе број 840-2119666-62 са позивом на број 29-08. Сви кандидати доносе уплатницу на увид.

Овлашћени тест испитивачи:


Повољности за студенте ВИСЕРА

За све кандидате који се пријаве (донесу на увид уплатницу), организује се уводно предавање на коме кандидати добијају информације о поступку за добијање активационог кода за коришћење on-line курсева, као и добијање индекса за полагање тестова. Студенти Високе школе електротехнике и рачунарства струковних студија имају одобрен период коришћења on-line курсева:

  • за пакет од 7 модула...........................60 дана
  • за пакет од 4 модула ...........................45 дана

након чега приступају тестирању по модулима.

На тестирање кандидати су обавезни да донесу индекс како би се евидентирао положени модул. Тестирање траје 45 минута по модулу, а термин се заказује у договору са овлашћеним тест испитивачима. У школској библиотеци постоји и додатна литература за припрему ECDL модула коју могу да користе студенти.

© 2021 Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства, Београд
Војводе Степе 283, office@viser.edu.rs, +381 11 2471 099