Spinner

Документ се учитава

АТУСС

ВИШЕР

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд

Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства

Ивана Влајић-Наумовска

Образовање

  • Основне академске студије: Универзитет у Београду, Електротехнички факултет , Енергетика []
  • Магистарске студије: Универзитет у Београду, Електротехнички факултет , Електроенергетска постројења и опрема []
  • Докторске студије: Универзитет у Београду, Електротехнички факултет  , Енергетски системи []

Биографија

Рођена je 1972. у Смедеревској Паланци, где је завршила основну школу и гимназију. Школске године 1991/92 уписала је Електротехнички факултет у Београду,а дипломирала 1998. године на Енергетском одсеку на смеру за Енергетске претвараче и погоне. Постдипломске студије на Електротехничком факултету у Београду на смеру Електроенергетска постројења и опрема уписала је школске године 1999/2000, а магистрирала 2003. године. Наслов магистарског рада: "Избор оптималног броја резервних трансформатора 10 kV/0.4 kV у погледу поузданости напајања потрошача и укупних годишњих трошкова". У септембру 2014. године одбранила је докторску дисертацију под насловом "Штете код потрошача услед прекида испоруке електричне енергије".

Од 1999. године запослена је у Вишој електротехничкој школи у Београду, као стручни сарадник, а од 2004. године предавач је на предметима Електричне инсталације и осветљење, Елементи електроенергетских система, Апликативни софтвер, Основи електроенергетике (од 2007.) и Дизајн електричног осветљења (од 2013.) на основним струковним студијама. Од 2016. године ангажована је на мастер струковним студијама на студијском програму Електротехничко инжењерство  на предмету Енергетски извори.

Oд 2008. године овлашћени је ЕЦДЛ испитивач.

Учествовала је у изради две студије на Електротехничком факултету у Београду урађене за Електродистрибуцију Београд и Електропривреду Србије, под руководством професора др Јована Нахмана. Коаутор је два рада у националном стручном часопису Електропривреда, аутор је два и коаутор једног рада у часопису Ecologica, коаутор једног рада у иностраном часопису Journal of Computational and Theoretical Nanoscience и коаутор једног рада у иностраном часопису Electric Power Systems Research.

Учествовала је у изради два приручника за предмет Апликативни софтвер, приручника за предмет Електричне инсталације и осветљење, основног уџбеника, збирке задатака и приручника за предмет Основи електроенергетике, а у зборницима научних и стручних скупова са рецензијама објавила је 20 радова. 

Од 1. априла 2006. до 31. марта 2007. била је шеф смера Енергетика Више електротехничке школе у Београду. У школској години 2006/07 учествовала је у акредитацији студијског програма Нове енергетске технологије. У школској години 2011/12 учествовала је у акредитацији студијског програма Нове енергетске технологије и новог студијског програма специјалистичких студија Нове енергетске технологије. У школској години 2016/17 учествовала је у акредитацији установе, студијских програма основних студија Нове енергетске технологије и Еколошки инжењеринг и студијског програма специјалистичких студија Нове енергетске технологије у Високој школи електротехнике и рачунарства струковних студија у Београду.

Референце

др Ивана Влајић-Наумовска слика

др Ивана Влајић-Наумовска

Kабинет: 301

Eлектронска пошта: ivana.vlajic.naumovska@viser.edu.rs

Консултације
  • Понедељак: 12:00-14:00
  • Петак: 11:00-13:00
Предмети
© 2024 Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства, Београд
Војводе Степе 283, office@viser.edu.rs, +381 11 2471 099
Радно време: Понедељак - Петак 09:00-17:00