Spinner

Документ се учитава

АТУСС

ВИШЕР

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд

Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства

Модел вредновања државне матуре

Модел вредновања државне матуре за упис студената од школске 2024/25. године можете погледати на следећем ЛИНКУ

Водич за студентску мобилност

Еразмус повеља

Ми у медијима

45 година рада Школе

Међународни пројекти

Кратки програми студија

Висока школа електротехнике и рачунарства бесплатно је организовала курсеве кратких програма:

 • Дијагностика возила
 • Професионални развој професора и наставника
 • Програмер веб апликација
Детаљније

Обавештења

Студентски кредити и стипендије

Студенти којима је одобрена студентска стипендија или одобрен студентски кредит у обавези су да у радно време Службе за студентска и наставна питања преузму своје уговоре или обавештења о коришћењу студентских стипендија или кредита.

Служба за студентска и наставна питања

ТЕРМИНИ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ДОКУМЕНАТА И УПИС У ПРВОМ (ЈУНСКОМ) УПИСНОМ РОКУ НА ОСНОВНЕ И МАСТЕР СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ У ШКОЛСКОЈ 2023/24. ГОДИНУ

Термине за пријем докумената и упис у првом (Јункском) уписном року:

РЕЗУЛТАТИ KОНKУРСА ЗА ОДЛАЗАK НА ЛЕТЊУ ШKОЛУ МАРKЕТИНГА (SUMMER MARKETING SCHOOL) У МАРИБОРУ

Резултати конкурса за одлазак на Летњу школу маркетинга у Марибору, се могу наћи на линку ОВДЕ.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА КА131 МОБИЛНОСТИ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд (АТУСС) расписује јединствени позив за пријаву кандидата за Еразмус+ одлазне мобилности према Еразмус+ програмским земљама. У категорију Еразмус+ програмских земаља спадају све земље Европске Уније, Норвешка, Исланд, Лихтенштајн, Северна Македонија, Турска и Србија.

 • ТРАЈАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА: 09.мај – 10. јун 2023. године
 • РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА: 10. јун 2023. године до 23:59 часова
 • ПРИЈАВЕ ПРЕДАТИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ НА СЛЕДЕЋУ АДРЕСУ: mobilnost@atuss.edu.rs, са назнаком у наслову мејла да је у питању пријава за КА1 мобилност

Детаљне инфомације о процесу пријављивања можете погледати ОВДЕ >>>.

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕД ЗА школску 2022/2023. годину

Студенти који су уписали прву , другу и трећу годину студија без обзира на начин финансирања (Б + САФ) школске 2022/2023 године  обавезни су да обаве превентивни преглед у амбуланти у Студентском дому „Карабурма“, улица Мије Ковачевића 7б. - у периоду од 16.01.2023. године до  31.05.2023. године

Студенти су обавезни да понесу индекс и оверену здравствену књижицу.  Студенти старији од 26 година нису у обавези да обаве систематски преглед.

Распоред превентивних прегледа можете погледати ОВДЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА КА 103 МОБИЛНОСТИ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд (АТУСС) расписује јединствени позив за пријаву кандидата за Еразмус+ одлазне мобилности према Еразмус+ програмским земљама. У категорију Еразмус+ програмских земаља спадају све земље Европске Уније, Норвешка, Исланд, Лихтенштајн, Северна Македонија, Турска и Србија.

 • ТРАЈАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА: 01. октобар 2022. године до попуне места
 • РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА: 01.октобар 2022 до попуне места
 • ПРИЈАВЕ ПРЕДАТИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ НА СЛЕДЕЋУ АДРЕСУ: mobilnost@atuss.edu.rs, са назнаком у наслову мејла да је у питању пријава за КА103 одлазне студентске мобилности за обављање стручне праксе

Детаљне инфомације о процесу пријављивања можете погледати ОВДЕ >>>.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОМЕНИ РАЧУНА ЗА УПЛАТУ ШКОЛАРИНА И ОСТАЛИХ НАДОКНАДА

ВАЖНО: Због оснивања АТУСС, рачун на који ће се убудуће уплаћивати школарине и све друге надокнаде и уплате чији је прималац Одсек ВИШЕР јесте: 840-2119666-62

Студенти и сва друга лица која по било ком основу (школарине, пријава испита и сл.) врше уплату у корист Одсека ВИШЕР, почевши од дана објављивања овог обавештења све уплате треба да врше искључиво на горе наведени нови број рачуна.

Од дана објављивања овог обавештења, приликом попуњавања налога за уплату, у поље "позив на број" УВЕК и ОБАВЕЗНО се као прво уписује "1- ", а потом се уписује уобичајена бројчана комбинација (дакле, у поље "позив на број" убудуће уписивати бројчану комбинацију која се добија по систему "1 - шифра студијског програма – број индекса – година уписа – шифра уплате"). 

Детаљнија упутства за вршење уплата погледајте на страници Инструкције за плаћање.

Списак студената који су добили сагласност на тему завршног рада на седници Наставно-стручног већа одржаној 01.06.2023. године

постављено 2023-06-02 12:23:38

Списак студената који су добили сагласност на тему завршног рада на седници Наставно-стручног већа одржаној 01.06.2023. године можете преузети у ПДФ документу на овом линку

Списак студената који су добили сагласност на тему завршног рада на седници Наставно-стручног већа одржаној 18.05.2023. године

постављено 2023-05-23 10:18:26

Списак студената који су добили сагласност на тему завршног рада на седници Наставно-стручног већа одржаној 18.05.2023. године можете преузети у ПДФ документу на овом линку

ПРЕДАВАЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ: Будућност образовања: Која је твоја улога у развоју промена?

постављено 2023-05-15 11:40:15

Драги студенти,

Фондација „Образовање за Србију”, огранак највеће мреже наставника Европе - Teach for All („Образовање за све”) организује у просторијама Високе школе електротехнике и рачунарства струковних студија, 25. маја од 18 до 19 часова,онлајн интерактивно предавање на тему „Будућност образовања: Која је твоја улога у развоју промена?”.

Кроз предан рад и посвећеност унапређењу положаја младих, Фондација пружа подршку кроз двогодишњу стипендију и едукацију младим лидерима који се оснажују да постану национални еду-лидери, покретачи промена у образовању и друштву!

Шта ћете имати прилику да чујете на овом предавању?

 • Добићете прилику да сазнате више о најновијим трендовима у образовању, како се технологија и иновације преплићу са образовањем и како можете бити део тог процеса.
 • Упознаћете се са футуристичким европским иницијативама у област образовања и открићете како оне утичу на целоживотно учење, што ће вам помоћи да се припремите за глобално тржиште рада.
 • Сазнаћете како микрокреденцијали и блокчејн технологија могу унапредит ваш лични портфолио, чиме ћете се истаћи у конкуренцији за посао или даље студије.
 • Упознаћете се са дисруптивним технологијама и иновацијама које мењај образовање из корена, и видећете како и ви можете допринети тим променама као студенти.
 • Открићете како се можете пријавити на конкурс за националне еду-лидере!

Зашто је упознавање трендова образовања важно за вас?

 • Према Светском економском форуму, 65% данашњих основаца ће радити послове који још не постоје. Као студент, сад имате прилику да се одмах профилишете за послове будућности.
 • Кроз целоживотно учење, европске иницијативе помажу преквалификацију и унапређење вештина за око 24 милиона грађана широм Европе. Информисаност о овим иницијативама и могућностима за даље усавршавање може вам отворити врата за нове каријерне могућности.
 • 72% послодаваца верује да микрокреденцијали имају исту вредност као и традиционалне дипломе. Стицање додатних вештина кроз микрокреденцијале може вам помоћи да се истакнете међу послодавцима и обезбедите боље позиције у својој каријери.
 • До 2025. године, очекује се да ће око 60% радних места захтевати дигиталне вештине. Упознавање са трендовима у дигиталном образовању може вам омогућити да будете конкурентни у динамичном тржишту рада.

Немојте пропустити прилику да обликујете своју будућност и будућност друштва у Србији.

Упознајте се са трендовима, стекните нова знања и вештине, и осигурајте своје место на тржишту рада.

Видимо се на предавању!

Сви заинтересовани пријаву за предавање могу извршити ОВДЕ.

Линк за приступ онлајн предавању https://www.youtube.com/watch?v=1FdL2Jjq3xI.

© 2023 Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства, Београд
Војводе Степе 283, office@viser.edu.rs, +381 11 2471 099
Радно време: Понедељак - Петак 09:00-17:00