Spinner

Документ се учитава

ВИШЕР

Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија

Београд

Digital Bгoadcastiпg and Bгoadband Technologies / DBBT-MS

Интернет страница пројекта

Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија (ВИШЕР) је један од партнера у међународном пројекту у оквиру Ерасмус+ програма за развој у високом образовању. Пројекат носи назив "Implementation of the study ргоgгаm - Digital Bгoadcastiпg and Bгoadband Technologies (Masteг studies ) / DBBT-MS", 561688-ЕРР-1-2015-1-ХК-ЕРРКА2-СВНЕ-ЈР, односно Имплементација студијског програма Дигитална емитовање и широкопојасне технологије (мастер студије).

Овај пројекат има за циљ реализацију програма мастер студија у наведеној области, стицање акредитације од Комисије за акредитацију и проверу квалитата и саму имплементацију мастер студијског програма . Овај мастер студијски програм би омогућио едукацију студената и креирање стручњака у области дигитализације, одржавања дигитални х система, као и увођења нових ширoкопојасних технологија и технологија за емитовање. Овај циљ програма је у сагласности са потребама и развојем тржишта, које стално тежи повећању дигиталних садржаја и унапређењу могућих мултимедијалних сервиса.

Пројекат ће обухватити успостављање потребне хардверске и софтверске подршке пројекту у области дигиталне телевизије, дигиталног радија, дигиталних сервиса, дигиталне телевизије за мобилне уређаје, као и ширкопојасних сервиса као што су интернет телевизија, ЗG и 4G мобилне мреже уређаја. Подршку пројекту пружи ће и остали учесници пројеката који долазе из високошколских установа, али и компанија из земаља региона и земаља ЕУ.

Галерија слика

Обавештења

Упис и обнова године

Упис и обнова године за школску 2018/2019. годину за студенте мастер струковних студија Мултимедијално инжењерство обавиће се у периоду од 15.10.2018. године до 02.11.2018. године

Предавање "Secure multimedia transmissions"

У Високој школи електротехнике и рачунарства у четвртак 24. маја 2018. године од 16:30-19:00 часова часова у Сали десно у оквиру ДББТ пројекта одржано је сјајно предавање др Miroslav Voznak под називом "Secure multimedia transmissions". Предавање је било јако посећено а након предавања је отворена дискусија на поменуту тему у којој су присутни имали могућност да добију одговоре на сва постављена питања.

Oрганизованa посетa ЈП “Емисиона техника и везе”

Студенти, учесници ДББТ пројекта су 22. маја били у организованој посети ЈП “Емисиона техника и везе”.

Предавање "Creation multimedia clip for broadcasting"

У Високој школи електротехнике и рачунарства у понедељак 21. маја 2018. године од 16-18 часова у Сали десно у оквиру ДББТ пројекта одржано је сјајно предавање др Premysl Mer под називом "Creation multimedia clip for broadcasting". Предавање је било јако посећено а након предавања је отворена дискусија на поменуту тему у којој су присутни имали могућност да добију одговоре на сва постављена питања.

V државног такмичења из програмирања - презентовани резултати DBBT пројекта

У оквиру V државног такмичења из програмирања, у оквиру дела представљања резултата пословања Високе школе електротехнике и рачунарства струковних студија, професорима и ђацима презентовани су резултати DBBT пројекта.

Обука студената са партнерских установа Западног Балкана

У периоду од 21.маја -25. маја 2018 године у Високој школи електротехнике и рачунарства ће се организовати обука студената са партнерских установа Западног Балкана који су учесници Erasmus+ DBBT пројекта.

Тренинг Дискусија - Искуства у учењу тема које су у вези са мултимедијалним инжењерством“

У оквиру ДББТ пројекта у Високој школи електротехнике и рачунарства одржан је тренинг под називом : „Дискусија- Искуства у учењу тема које су у вези са мултимедијалним инжењерством“. Овом приликом су истицане важности практичног рада и подстицања креативности у мастер програмима.
© 2018 Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија, Београд
Војводе Степе 283, office@viser.edu.rs, +381 11 2471 099