Spinner

Dokument se učitava

ATUSS

VISER

Academy of Technical and Art Applied Studies

School of Electrical and Computer Engineering

Student Mobility Guide

Erasmus Charter for Higher Education

Mi u medijima

45 godina rada Škole

International Projects

Short cycle studies

Visoka škola elektrotehnike i računarstva besplatno je organizovala kurseve kratkih programa:

 • Dijagnostika vozila
 • Profesionalni razvoj profesora i nastavnika
 • Programer veb aplikacija
Details

Announcements

PREVENTIVNI PREGLED ZA šolsku 2022/2023. godinu

Studenti koji su upisali prvu , drugu i treću godinu studija bez obzira na način finansiranja (B + SAF) školske 2022/2023 godine  obavezni su da obave preventivni pregled u ambulanti u Studentskom domu „Karaburma“, ulica Mije Kovačevića 7b. - u periodu od 16.01.2023. godine do  31.05.2023. godine

Studenti su obavezni da ponesu indeks i overenu zdravstvenu knjižicu.  Studenti stariji od 26 godina nisu u obavezi da obave sistematski pregled.

Raspored preventivnih pregleda možete pogledati OVDE

Besplatna pripremna nastava (Prvi ciklus)

Prvi ciklus besplatne pripremne nastave održaće se 04.03., 11.03., 18.03., 25.03. sa početkom u 10 časova u Sali levo (SL) i Sali desno (SD)

BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA IZ MATEMATIKE

Odsek Visoka škola elektrotehnike i računarstva i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu iz Matematike, za polaganje prijemnog ispita, u sledećim terminima:

 • Prvi ciklus (04.03., 11.03., 18.03., 25.03.)
 • Drugi ciklus (01.04., 08.04., 22.04., 29.04.)
 • Treći ciklus (06.05, 13.05., 20.05.,27.05.)

Prijave za pripremnu nastavu nastavu možete izvršiti OVDE>>.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KA131 MOBILNOSTI ERAZMUS+ PROGRAMA

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.

 • TRAJANjE JAVNOG POZIVA: 06.februara – 31. marta 2023. godine
 • ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA: 31. mart 2023. godine do 23:59 časova
 • PRIJAVE PREDATI ELEKTRONSKIM PUTEM NA SLEDEĆU ADRESU: mobilnost@atuss.edu.rs, sa naznakom u naslovu mejla da je u pitanju prijava za KA1 mobilnost

Detaljne infomacije o procesu prijavljivanja možete pogledati OVDE >>>.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA KA 103 MOBILNOSTI ERAZMUS+ PROGRAMA

Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) raspisuje jedinstveni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlazne mobilnosti prema Erazmus+ programskim zemljama. U kategoriju Erazmus+ programskih zemalja spadaju sve zemlje Evropske Unije, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Turska i Srbija.

 • TRAJANjE JAVNOG POZIVA: 01. oktobar 2022. godine do popune mesta
 • ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA: 01.oktobar 2022 do popune mesta
 • PRIJAVE PREDATI ELEKTRONSKIM PUTEM NA SLEDEĆU ADRESU: mobilnost@atuss.edu.rs, sa naznakom u naslovu mejla da je u pitanju prijava za KA103 odlazne studentske mobilnosti za obavljanje stručne prakse

Detaljne infomacije o procesu prijavljivanja možete pogledati OVDE >>>.

OBAVEŠTENjE O PROMENI RAČUNA ZA UPLATU ŠKOLARINA I OSTALIH NADOKNADA

VAŽNO: Zbog osnivanja ATUSS, račun na koji će se ubuduće uplaćivati školarine i sve druge nadoknade i uplate čiji je primalac Odsek VIŠER jeste: 840-2119666-62

Studenti i sva druga lica koja po bilo kom osnovu (školarine, prijava ispita i sl.) vrše uplatu u korist Odseka VIŠER, počevši od dana objavljivanja ovog obaveštenja sve uplate treba da vrše isključivo na gore navedeni novi broj računa.

Od dana objavljivanja ovog obaveštenja, prilikom popunjavanja naloga za uplatu, u polje "poziv na broj" UVEK i OBAVEZNO se kao prvo upisuje "1- ", a potom se upisuje uobičajena brojčana kombinacija (dakle, u polje "poziv na broj" ubuduće upisivati brojčanu kombinaciju koja se dobija po sistemu "1 - šifra studijskog programa – broj indeksa – godina upisa – šifra uplate"). 

Detaljnija uputstva za vršenje uplata pogledajte na stranici Instrukcije za plaćanje.

Stručna praksa u kompaniji SoftLab R&D doo

postavljeno 2023-03-21 07:40:22

Novi termin stručne prakse studenata u kompaniji SoftLab R&D doo
Mesto: Sedište kompanije, u Beogradu
Vreme: April 2023. godine
Od Vas očekujemo:

 • Da ste student završne godine kome je preostao diplomski rad ili par ispita do kraja studija
 • Da volite timski rad
 • Da imate osnovno programersko predznanje
Budite član tima naših praktikanata, uživajte u učenju i druženju sa našim iskusnim inženjerima, spremnim da Vam pomognu u radu i pruže podršku. Osetite zadovoljstvo rada u timu. Pošaljete svoj CV na practice@softlab.rs

Predavanje u okviru Evropske nedelje novca

postavljeno 2023-03-18 17:03:29

Pozivamo te na predavanje „Mladi kao klijenti banke“, 23. marta, u 15:30h, u Visokoj školi elektrotehnike i računarstva u Beogradu, Vojvode Stepe 283, na kome će gostujući predavač Petar Sekulić, direktor Direkcije za kreditne rizike u OTP banci, govoriti o važnosti finansijske edukacije, naročito u domenu upravljanja finansijskim rizicima.

Na predavanju ćeš imati priliku da čuješ savete koji mogu da ti pomognu da, kao klijent banke, efikasno upravljaš finansijskim rizicima, da saznaš kako banke kroz podatke kojima raspolažu vide mlade ljude i na koji način donose odluke o pružanju usluga koje su mladima neophodne za ostvarivanje svojih ideja.

Ukoliko uskoro završavaš fakultet i imaš dobru poslovnu ideju možda je vreme da počneš da razmišljaš o ovim temama naročito ako ti nedostaju finansijska sredstva.

Prijavi se za predavanje putem ovog linka.

Vidimo se!
OTP Banka

MEĐUNARODNA STUDENTSKA NEDELjA U BEOGRADU (ISWiB) 2022

postavljeno 2023-03-17 14:25:52

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade - ISWiB) je internacionalni festival koji se održava u Beogradu od 16. do 24. jula 2022. godine i koji već dugi niz godina okuplja studente iz preko 50 država širom sveta. Ideja festivala je da se mladi u multikulturalnom okruženju bave najvećim problemima današnjeg društva i da putem radionica koje se koriste raznim metodama pruže svoj doprinos rešavanju tih problema. Ove godine slavimo 16. godinu postojanja i ovogodišnja tema je Budućnost komunikacije pod sloganom #UmreženostNaSvimNivoima. Detaljnija informacije možete pogledati OVDE. Prijavu možete popuniti OVDE.

Plaćena praksa i prezentovanje na sajmu automobila 2023

postavljeno 2023-03-10 10:00:03

Firma OBD2 d.o.o. iz Beograda je specijalizovana za prezentaciju, prodaju, obuku i trening za rad sa najsavremenijim dijagnostičkim alatima. OBD2 d.o.o. je zastupnik preko 15 najprestižnijih brendova iz sveta dijagnostičkih alata i uz preko 15 godina iskustva u ovom polju, apsolutni je lider kako u Srbiji tako i u regionu.

Od 2019. godine OBD2 d.o.o. je jedini specijalizovani servis za ADAS (Advanced Driver Assistance System) sisteme svih automobilskih brendova u Srbiji i regionu.

Od 2021. godine OBD2 d.o.o. u svojoj ponudi ima najkompletniju ponudu punjača za električna vozila od kućnih AC punjača do profesionalnih DC High Power punjača.

OBD2 d.o.o. organizuje plaćenu stručnu praksu za učenike i studente tehničkih usmerenja u skladu sa nastavnim planom i programom kao i prezentaciju proizvoda i usluga na ovogodišnjem 55. Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu koji će se održati od 22-28. marta 2023. godine. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane studente da se prijave slanjem CV-ja putem e-pošte na adresu: info@obd2.rs sa naznakom [Sajam 2023].