Spinner

Документ се учитава

ATUSS

VISER

Academy of Technical and Art Applied Studies

School of Electrical and Computer Engineering

Student Mobility Guide

Erasmus Charter for Higher Education

Ми у медијима

45 година рада Школе

International Projects

Short cycle studies

Висока школа електротехнике и рачунарства бесплатно је организовала курсеве кратких програма:

  • Дијагностика возила
  • Професионални развој професора и наставника
  • Програмер веб апликација
Details

Announcements

Извештај комисије за решавање социјалних молби

Комисија за решавање социјалних молби је на основу поднетих захтева саставила извештај са предлогом износа за умањење школарина, који се налази у прилогу. Комисија ће примати жалбе и приговоре 23.01. и 24.01. у термину 11:00 - 13:00 у студентској служби. Извештај можете погледати овде >>>.

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕД ЗА шолску 2022/2023. годину

Студенти који су уписали прву , другу и трећу годину студија без обзира на начин финансирања (Б + САФ) школске 2022/2023 године  обавезни су да обаве превентивни преглед у амбуланти у Студентском дому „Карабурма“, улица Мије Ковачевића 7б. - у периоду од 16.01.2023. године до  31.05.2023. године

Студенти су обавезни да понесу индекс и оверену здравствену књижицу.  Студенти старији од 26 година нису у обавези да обаве систематски преглед.

Распоред превентивних прегледа можете погледати ОВДЕ

Студентски кредити и стипендије

Утврђен је предлог листе кандидата – ранг листе, за студентске кредите и стипендије.

Кандидати су сортирани по абецедном реду и за сваког су приказани основни матични подаци, елементи за бодовање, укупан број бодова, као и описна порука. Најнижи број бодова за одобрени студентски кредит је 10,51.

Уколико нису тачно наведени неки од елемената за бодовање који су наведени у конкурсу, кандидати треба да доставе документоване приговоре, уз попуњен образац најкасније до 22.12.2022.год. ( образац се може добити у студентској служби ).

ПРИГОВОРИ КОЈИ НИСУ ДОКУМЕНТОВАНИ, НЕЋЕ СЕ РАЗМАТРАТИ !

Студенти којима је одобрена стипендија или кредит, треба да отворе текуће рачуне у најближој експозитури Уникредит банке уколико до сада нису отворили. Треба понети ИНДЕКС и важећу ЛИЧНУ КАРТУ.

Такође у складу са конкурсом, треба предати исправне менице, образац бр. 6 – изјава жиранта и очитану личну карту жиранта. ( односи се на студенте којима је одобрен студентски кредит )

Менице морају бити уредне, неоштећене и попуњене према упутству са полеђине Обрасца бр.6 .

Менице се купују у банци.

Корисници студентских кредита, би било пожељнио да што пре доставе исправне МЕНИЦЕ и изјаву жиранта – Образац бр.6 да не чекају задњи рок за предају због исплате кредита.

Рок за предају МЕНИЦА је 20.02.2023. год.

Обавештење о преузимању индекса

Студенти који нису преузели индексе, које су предали приликом уписа/обнове школске 2022/23. године у обавези су да их преузму најкасније до 16.12.2022. године до 17:00 часова. Након завршетка рока за преузимање индекса Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства НИЈЕ одговорна за индексе.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОДНОШЕЊУ МОЛБИ ЗА УМАЊЕЊЕ ШКОЛАРИНА ЗА СТУДЕНТЕ ЛОШИЈЕГ МАТЕРИЈАЛНОГ ИЛИ СОЦИЈАЛНОГ СТАТУСА

Подношење молби за остваривање умањења школарина за студенте лошијег материјалног или социјалног статуса почиње од 05. децембра 2022. и трајаће до 23. децембра 2022. године. 

Обавештење са детаљнијим информацијама о терминима и начину за предају молбе, као и документацији која се прилаже уз молбу ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ>>>

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА КА 103 МОБИЛНОСТИ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд (АТУСС) расписује јединствени позив за пријаву кандидата за Еразмус+ одлазне мобилности према Еразмус+ програмским земљама. У категорију Еразмус+ програмских земаља спадају све земље Европске Уније, Норвешка, Исланд, Лихтенштајн, Северна Македонија, Турска и Србија.

  • ТРАЈАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА: 01. октобар 2022. године до попуне места
  • РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА: 01.октобар 2022 до попуне места
  • ПРИЈАВЕ ПРЕДАТИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ НА СЛЕДЕЋУ АДРЕСУ: mobilnost@atuss.edu.rs, са назнаком у наслову мејла да је у питању пријава за КА103 одлазне студентске мобилности за обављање стручне праксе

Детаљне инфомације о процесу пријављивања можете погледати ОВДЕ >>>.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОМЕНИ РАЧУНА ЗА УПЛАТУ ШКОЛАРИНА И ОСТАЛИХ НАДОКНАДА

ВАЖНО: Због оснивања АТУСС, рачун на који ће се убудуће уплаћивати школарине и све друге надокнаде и уплате чији је прималац Одсек ВИШЕР јесте: 840-2119666-62

Студенти и сва друга лица која по било ком основу (школарине, пријава испита и сл.) врше уплату у корист Одсека ВИШЕР, почевши од дана објављивања овог обавештења све уплате треба да врше искључиво на горе наведени нови број рачуна.

Од дана објављивања овог обавештења, приликом попуњавања налога за уплату, у поље "позив на број" УВЕК и ОБАВЕЗНО се као прво уписује "1- ", а потом се уписује уобичајена бројчана комбинација (дакле, у поље "позив на број" убудуће уписивати бројчану комбинацију која се добија по систему "1 - шифра студијског програма – број индекса – година уписа – шифра уплате"). 

Детаљнија упутства за вршење уплата погледајте на страници Инструкције за плаћање.

Отворене позиције за електротехничаре без искуства у компанији APIS CENTAR DOO

постављено 2023-01-26 12:56:35

Отворене позиције за електротехничаре без искуства у компанији APIS CENTAR DOO детаљније инфомације можете прочитати ОВДЕ >>>

Отворене позиције за аутоматичаре без искуства у компанији WIG

постављено 2023-01-26 10:52:40

Компанија WIG има отоврене позиције за аутоматичаре без искуства, детаљније информације на линковима:

Списак студената који су добили сагласност на тему завршног рада на седници Наставно-стручног већа одржаној 19.01.2023. године

постављено 2023-01-24 13:49:53

Списак студената који су добили сагласност на тему завршног рада на седници Наставно-стручног већа одржаној 19.01.2023. године можете преузети у ПДФ документу на овом линку